De Regio en activiteiten

Clos le Castant ligt, zoals gezegd in ons welkomst woordje, in het midden van de driehoek Périgueux - de Périgord Blanc - Noord van ons domein, Bergerac - de Périgord Pourpre - Zuidwest, en Sarlat - de Périgord Noir- Zuidoost. Ten noorden van Périgueux ligt de Périgord Vert. De Dordogne in vier gedeeld dus.

Elk van deze regio's heeft zijn charme en geschiedenis, alle hebben zij een enorme keuze aan bezienswaardigheden en "doe-dingen", alle genieten zij van een zeer mild klimaat het ganse jaar door, zodat jullie vakantiebestemming het hele jaar te bezoeken is.


Hier volgt een kleine handgreep uit de vele mogelijkheden:

"Gastronomie"
                261573_235661796453414_473260_njpeg333068_466435046709420_1804537783_ojpeg12646928_1105155542837364_2962670134327620785_ojpeg

De Dordogne is befaamd voor zijn uitstekende culinaire gerechten, vooral voor zijn truffels, foie gras, confit de canard, cèpes, zijn aardbeien (die van Cendrieux zijn befaamd), zijn wild, en niet te vergeten de befaamde Bergerac wijnen en de uitstekende Pecharmant wijnen.

"Doe-dingen"

De omgeving rond Clos le Castant is heuvelachtig met veel bossen, rustige wandelwegen en hier en daar een riviertje of een meertje. 


Thema vakantie, Argentijnse Tango, zie  www.tangopourlesbonsvivants.be , en geniet van een leuke opleiding of vervolmaking in authentieke Argentijnse Tango gegeven door Liz en Yannick, Los Belgas, Europese kampioenen gecombineerd met onze gastronomische keuken!


Zwemmen, wij nodigen jullie graag uit in ons privé verwarmd zwembad, jullie kunnen het naar hartelust gebruiken en zonnen op het terras!

Er zijn verschillende wandelroutes, waaronder bijvoorbeeld de "Route des Pigeoniers". Leuk om te doen!

De streek is ook uitstekend geschikt om te fietsen of te mountain biken..

Badminton en Tafeltennis bij ons op het domein.

Tennis kan in het dichstbije Ste-Alvère (3 Km), maar ook op vele andere locaties.


Kanoën behoort tot de mogelijkheden op praktisch elke rivier, dichtsbij is het dorpje Lalinde op de Dordogne, de minder sportieve kunnen opteren voor een tocht met de "Gabarre", traditionele boten die u de fauna en flora én de middeleeuwse historie langs de rivier laat bewonderen. Tochtjes van één uur tot een ganse dag.


Vissen, kan ook, u moet wel een vergunning - "Droit de pêche" - beschikken, te verkrijgen in bv. Lalinde. U kan vissen op meren of op de rivieren.Paardrijden behoort eveneens tot de mogelijkheden, op 2 km, maar ook in Mauzac, Alles en tientallen andere. Zowel in de manege zelf, als wandelingen en trektochten. Pony's voor kinderen.

Golf: maar liefst 8 courses binnen een straal van 65 Km van ons domein!

Berg beklimmen, en Speleologie o.a. te Vézac, Domme en Castels.


"Bezienswaardigheden"

Périgord, "Pays de l'homme", inderdaad de Périgord Noir vooral is het hart van de préhistorie: zeker een bezoek waard Les Eyzies, de Roque St Christophe, Lascaux, de verschillende grotten geven u een beeld van hoe het er in de préhistorie aan toe ging. Getuige daarvan ook zijn de talrijke, inmiddels wereldberoemde, muurschilderingen.

Men zegt dat de Périgord het land is van de 1001 kastelen, en "bastiden" , versterkte steden of dorpen, uiteraard te veel om op te noemen, maar enkele voorbeelden in de omgeving zijn:

Château de Monbazillac uit de XVIº eeuw, geschiedenis van het Protestantisme, collectie meubelen uit de XVIIº eeuw, het wijnmuseum. Degustatie en verkoop dan Monbazillac wijnen.

Château de Puyguilhem uit de Xº eeuw speelde een belangrijke rol tijdens de 100-jarige oorlog. Ganse jaar te bezoeken op afspraak.

Domme, een middeleeuws stadje aan de Dordogne, een "bastide royale"

Ook de Musea zijn talrijk in de Dordogne, zo is er het Tabakmuseum teruggaand tot 3000 jaar geschiedenis en civilisaties te Bergerac.

Het Gallo-Romeins museum (Iº tot IVº eeuw) te Montcaret.

Het Aquariummuseum over de Dordogne rivier met zijn 33 verschillende vissoorten, en de geschiedenis over de visvangst in de rivier van de préhistorie tot vandaag.

En veel, veel musea meer, inlichtingen bij alle "Offices de Tourisme" en bij ons natuurlijk.

Ook aan te bevelen is het Aquarium du Périgord Noir in Le Bugue (15 Km), het grootste privé aquarium in Europa met maar liefst 3 miljoen liter water en meer dan 6.000 vissen.

En héél véél meer.....